Energie & Vitaliteit

Waarom heeft de één veel energie en zijn anderen vaak moe. En waarom heb je de ene dag meer energie dan de andere? 

Door middel van energiemanagement kan je er voor zorgen dat je minder pieken en dalen ervaart. En overall meer energie hebt.

Vaak krijgen wij de vraag “Energie…,wat bedoel je daar nou mee”?
“En hoe merk je dat dan?”

Energie is als een soort brandstof. Met veel energie kan je veel aan. Met weinig energie voelt alsof alles moeite kost en zou je bij wijze van spreken het liefst in bed blijven liggen. De vraag is dan, waarom heeft de één veel energie en zijn anderen vaak moe. En waarom heb je de ene dag meer energie dan de andere? Natuurlijk zijn er altijd fluctuaties in je energieniveau, maar je kan hier zelf wel meer invloed op uitoefenen.

Door middel van energiemanagement kan je er voor zorgen dat je minder pieken en dalen ervaart en overall meer energie hebt.

Een gezonde energiebalans zorgt voor

In het bedrijfsleven is vaak veel aandacht voor kennis en competenties. Maar de vraag hoe je in je vel zit en of je vitaal en gelukkig bent wordt vaak niet gesteld. In onze optiek is daar een enorme winst te behalen door hier meer aandacht aan te geven.

In deze tijden van dynamiek en constante stroom aan nieuwe indrukken is het meer en meer belangrijk dat er ook gekeken wordt naar hoe vitaal mensen zijn. Dit heeft niet alleen impact op hen eigen welzijn, maar ook op de prestaties en productiviteit op de werkvloer en contact met klanten. En dus uiteindelijk ook op de resultaten van het bedrijf.

Het programma dat Carpe Vita biedt, gaat uit van 4 factoren van energie:

lichamelijk

Gezondheid

De basis, zeg maar fundering, is de fysieke energie. Deze wordt opgeladen door slaap, voeding, beweging en rustpauzes gedurende de dag.

Emotioneel

Geluk & blijdschap

Hoeveel veerkracht heeft iemand bij tegenvallers? Onderdeel hiervan is ook contact tussen hoofd en hart. En hoe het contact is met de mensen in zijn of haar omgeving.

Mentaal

Focus

Dit gaat over mindfullness, focus en positief denken. Werkt iemand vanuit een plan? Of is hij of zij met 10 dingen tegelijk bezig? En heeft iemand veel negatieve of positieve gedachtes?

Inspiratief

Doel (Purpose)

Weet iemand wat hij of zij echt belangrijk vindt in het leven. Wat drijft hem of haar? Wat wil hij of zij echt? Worden talenten benut?

Deze 4 factoren geven tools om een integrale analyse te kunnen maken van de verbeterpunten in iemands energie niveau en geeft veel verschillende invalshoeken.

Aanbod Energie & Vitaliteit

Het aanbod van Carpe Vita bestaat uit:

f70390cd-58b0-42b6-ab75-25a8e7e18a41

Workshop Energie

Training om deelnemers zich bewust te maken van de factoren die invloed hebben op hun energieniveau. En inzicht te krijgen in de energievreters. Daarnaast gaat iedere deelnemer met 1 verbeterdoel naar huis. Om direct een verandering te kunnen maken.

De volgende zaken komen in de workshop aan bod:

  • Inzicht in de 4 factoren van energie
  • Het belang van rust om goed te kunnen presteren.
  • Energiecheck voor elke deelnemer
  • Verbeterdoel voor het behalen van meer energie
  • Tips & trics voor het volhouden van de verandering

De duur is circa 3 uur afhankelijk van het aantal deelnemers en eventuele specifieke wensen.

highres_456481470.jpg

Energieprogramma

Een totaal programma bestaande uit 6 workshops van een dagdeel waarin alle facetten van energie aan bod komen.

Iedere medewerker definieert zijn eigen verbeterdoelen en gaat hiermee aan de slag.

Indien gewenst kan dit programma worden aangevuld met 1-op-1 coaching.

Er is altijd ruimte om over specifieke wensen te praten, om een op maat programma vorm te geven aansluitend bij de behoefte en wensen die er zijn.

Na afloop van dit programma zal er zichtbaar resultaat zijn voor iedere medewerker die deel heeft genomen aan het programma.

z0nvqfroqwa.jpg

Individuele Coaching

Ben je regelmatig moe en zou je willen dat je meer energie hebt? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar hoe je je energieniveau kan verhogen?

Tijd voor een persoonlijke energiecheck!

In een 2 uur durende sessie komende de volgende zaken aan bod:

  • Inzicht in de 4 factoren van energie
  • Het belang van rust om goed te kunnen presteren
  • Energiecheck
  • Verbeterdoel voor het behalen van meer energie
  • Tips & trics voor het volhouden van de verandering
Enthousiast geworden?
Neem dan contact op.