Programma Energie & Vitaliteit

Vaak krijg ik de vraag “Energie…,wat bedoel je daar nou mee”? “En hoe merk je dat dan?”

Energie is als een soort brandstof. Met veel energie kan je veel aan, met weinig energie voelt alsof alles moeite kost en zou je bij wijze van spreken het liefst in bed blijven liggen. De vraag is dan, waarom heeft de één veel energie en zijn anderen vaak moe. En waarom heb je de ene dag meer energie dan de andere? Natuurlijk zijn er altijd fluctuaties in je energieniveau, maar je kan hier zelf wel meer invloed op uit oefenen. Door middel van energiemanagement kan je er voor zorgen dat je minder pieken en dalen ervaar en overall meer energie hebt.

Een gezonde energiebalans zorgt dat je blijer en gelukkiger door het leven gaat, beter om kan gaan met tegenslagen, contacten met anderen soepeler verlopen en je ook een positievere kijk hebt om het leven. Ook komt een hoger energie niveau de creativiteit ten goede, wat ook op vele fronten voordeel kan opleveren.

In het bedrijfsleven is vaak veel aandacht voor kennis en competenties, maar de vraag hoe je in je vel zit en of je vitaal en gelukkig bent wordt vaak niet gevraagd. Mijn optiek is dat hier enorme winst te behalen door hier meer aandacht aan te geven. In deze tijden van dynamiek en onzekerheid is het meer en meer belangrijk dat er ook gekeken wordt naar hoe vitaal mensen zijn. Dit heeft niet alleen impact op hen eigen welzijn, maar ook op de prestaties en productiviteit op de werkvloer en contact met klanten en dus uiteindelijk ook op de resultaten van het bedrijf.

Het programma dat Carpe Vita biedt, gaat uit van 4 factoren van energie:

  1. Lichamelijk                       Gezondheid
  2. Emotioneel                       Geluk & blijdschap
  3. Mentaal                             Focus
  4. Inspiratief                         Doel (Purpose)

Deze 4 factoren geven tools om een integrale analyse te kunnen maken van de verbeterpunten in iemands energie niveau en geeft veel verschillende invalshoeken. Dit wordt als basis gebruikt in het programma dat Carpe Vita biedt.

Plaats een reactie