Insights Discovery

Insights Discovery is een even eenvoudig als toegankelijk kleurenmodel.

In combinatie met een persoonlijk profiel geeft het inzicht in zichzelf en anderen. De methodiek is net zoals bijvoorbeeld DISC en MBTI gebaseerd op Karl Jung.

Inzicht in deze methodiek vormt een sterke basis voor effectieve samenwerking en optimaal functioneren.

Persoonlijk Profiel

Iedereen heeft alle vier de kleuren in zich. De combinatie van de kleuren geeft je jouw unieke persoonlijkheid. De kleuren refereren aan gedragsvoorkeuren die bepalen hoe je reageert, denkt en handelt. Noem het: je meest natuurlijke zelf.

De voorkeurskleuren van Insights Discovery worden gemeten door een gemakkelijk in te vullen online vragenlijst. Zo ontstaat een persoonlijk profiel dat helemaal over jou gaat en laat zien waar jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten liggen.

In de trainingen en coaching die Carpe Vita biedt wordt gebruik gemaakt van jarenlange ervaring in het verzorgen van trainingen aangevuld met (interim) management opdrachten, zodat er veel gewerkt wordt met praktijkvoorbeelden.

Het is zowel mogelijk om teamsessies als 1-op-1 sessies te doen.

De 4 kleuren op een goede dag:

Samenwerken op afstand

Thuiswerken is het nieuwe normaal. Dit brengt hele andere uitdagingen met zich mee dan gezamenlijk op kantoor werken. Hoe blijf je in verbinding? En hoe blijf je effectief samenwerking. Iederen kleur heeft hiervoor zijn eigen uitdagingen en speciaal voor deze situatie heeft Insights Discovery een e-book geschreven. Dit geeft je inzicht in je eigen gedragsvoorkeuren en ook die van de mensen om je heen! 

In het e-book vind je informatie over hoe elke kleur met een crisis situatie omgaat en wordt er aandacht besteed aan kleurrijke stress. Verder ook praktische tips om ook op afstand effectief te blijven (samen)werken en de do’s en don’ts voor effectieve communicatie, in deze tijd belangrijker dan ooit! 

 

Aanbod Insights Discovery

Het aanbod van Carpe Vita bestaat uit:

f70390cd-58b0-42b6-ab75-25a8e7e18a41

Team Coaching Insights

Ervaringen coachees:

Mijn doelstellingen zijn bereikt.
(i) ik heb meer inzicht gekregen in wat voor mij belangrijk is in een baan
(ii) ik heb praktische handvatten om een passende nieuwe baan te gaan zoeken en hopelijk vinden

Vooral de eerste sessie had ik een diverse mooie persoonlijke eye-openers, over hoe ik me ontwikkeld heb als persoon. Dit bewustzijn heeft me geholpen een stapje terug te doen in het proces van mijn loopbaankeuze en reeds gemaakte keuzes opnieuw tegen het licht aan te houden.

lucas-clara-579404-unsplash

1-op-1 Coaching Insights

Ervaringen coachees:

Ik vond het een fijne sessie, omdat ik merkte dat Petra echt het gesprek aanging zonder van tevoren alle vragen bedacht te hebben en vooral reageerde op waar ik mee kwam. Ik denk de kern van het intuïtieve coachen?

Ik heb de coaching als iets heel inspirerend en vernieuwend ervaren. Wat me als het meest waardevol is bijgebleven is dat Petra steeds wist af te stemmen op waar ik behoefte aan had.