Werkgelukscan

Carpe Vita biedt verschillende mogelijkheden tot een werkgelukscan om jou als bedrijf te helpen het werkgeluk van de medewerkers te verhogen. Steeds meer werkgevers denken na over aan alternatief voor of een aanvulling op het jaarlijkse MTO. Ze zien de vele voordelen van geoptimaliseerd werkgeluk. Een gelukkige medewerker heeft meer energie, presteert beter, heeft een betere relatie met collega’s; voelt zich meer betrokken.  Maar hoe zorg jij dat je medewerkers happy zijn en welke factoren hebben invloed hierop? 

Optimaal resultaat met de werkgelukscan

Met de werkgelukscan meet je eenvoudig hoe het ervoor staat binnen jouw bedrijf. Aan de hand van de resultaten kijken we samen hoe we het werkgeluk bij de medewerkers kunnen gaan verhogen. Het uiten van passie en energie is de basis van groei! De werkgelukscan is gebaseerd op het PERMA-model ontwikkeld door Martin Seligman. Hij onderscheidt vijf factoren die invloed hebben op het werkgeluk:

  • Positive emotion– goed in je vel zitten
  • Engagement– een goede flow vinden, betrokkenheid
  • (Positive) Relationships– relaties met anderen, authentieke connecties
  • Meaning– doelbewust bestaan, een doel hebben
  • Accomplishment– uitdaging en prestatie, gevoel van succes
Het uiten van passie en energie is de basis van groei!

Hoe werkt de werkgelukscan?

Ons train- en coachingsbureau  Carpe Vita, en Askemo ontwikkelden de werkgelukscan: een laagdrempelige oplossing, met online en offline onderdelen. Deze is er om te meten op welke onderdelen een team of bedrijf goed scoort en op welke onderdelen verbetering mogelijk is.

  • Snel– Minimale impact op jouw tijd, en die van je medewerkers
  • Safe– Voldoet aan AVG. Onze data is veilig opgeslagen in Nederland
  • Simpel– Geen installaties. Geen programmeren. Gewoon meteen resultaat.

Hoe werkt het?

Start

Je medewerkers vullen een online vragenlijst in. Wij analyseren de resultaten en samen bepalen we de doelen.

Analyseer

Vervolgens stuurt het systeem op onregelmatige dagen en tijden steeds één vraag naar je medewerkers. Maandelijks worden deze antwoorden dan geanalyseerd.

Verbeter

Na dertien weken sturen we nogmaals een online vragenlijst en meten we zowel de status, als de verbeterpunten. Gezamenlijk bepalen we vervolgstappen van de werkgelukscan.

Workshop werkgeluk

Wil je met je team aan de slag om meer energie en bevlogenheid te behalen? Dan is deze workshop een goede keuze! In deze workshop krijgen de deelnemers inzicht in met hoeveel plezier en energie ze aan het werk zijn en waar de mogelijke verbeterpunten liggen. Ook krijgt iedere deelnemer praktische tools om direct in de praktijk toe te passen. Ben jij geïnteresseerd of wil je meer weten over ons? Neem dan telefonisch contact op via 06 14 64 02 59 of stuur een e-mail naar info@carpevita.nl.

Review

“We hebben de werkgelukscan uitgevoerd voor onze interne en externe teams. De pijler opbouw alsmede de onderbouwde analyse geven heel duidelijk weer waar de kracht in het geluk zit en dus ook de positieve dynamiek zich bevindt.
Tegelijk geeft ze ook precies aan waar de uitdagingen zitten in je organisatie. Mijns inziens is de scan een essentieel onderdeel voor iedere organisatie om de ambities die zij heeft te kunnen realiseren. Het uiten van passie en energie zijn de basis voor groei.
Met de nieuwe manier van werken (op afstand) is deze essentie alleen maar toegenomen.”

Harm Groot Kormelink
CDO & Founder
International Compliance Partners